Bereikbaarheid De Veluwse Proeftuin

De Veluwse Proeftuin ligt aan de noordkant van het World Food Center. Precies tussen de Parklaan en het Sysseltse bos. De Parklaan verbindt eind 2022/begin 2023 de A12 met de N224. Hierdoor wordt het World Food Center beter bereikbaar. De toegangsweg naar de woonwijk ligt wat lager en daardoor kijk je straks over het World Food Center heen.

Foto: RW Dronesimage alt

Het OV op loopafstand

Vanaf De Veluwse Proeftuin kun je lopend of fietsend naar station Ede-Wageningen, het station ligt op slechts 800 meter. Hier stopt de intercity naar Utrecht vier keer in het uur. Dat betekent dat je in 20 minuten op Utrecht Centraal staat en zelfs in 10 minuten op Arnhem Centraal. In Ede is ook een uitstekend busnetwerk. Er stoppen bussen bij het station en ook aan de Dennenlaan is een bushalte waar bus 6 stopt

In 2024 komt er een nieuw station die goed bereikbaar is en moderne voorzieningen voor reizigers heeft. Een plek waar het aangenaam wachten en ontmoeten is. Geen kaal station, maar een plek met bijvoorbeeld beschutte wachtruimten, waar je een broodje en een kop koffie kunt kopen, wc’s en een watertappunt. Overstappen kan gemakkelijk en snel op trein, bus, (OV-)fiets en auto. Het station heeft een natuurlijke, Veluwse uitstraling met een kenmerkende houten overkapping en een goede aansluiting op de omgeving. Meer informatie over Spoorzone Ede is te vinden via www.spoorzone-ede.nl. Op deze website vind je ook een film waar je het toekomstige station alvast kunt zien. 

Een vraag? Wij staan je graag te woord
Boodschappen, bowlingbaan of barbier? Bekijk de voorzieningen