5 Redenen om naar De Veluwse Proeftuin te verhuizen

24 september '20

Benieuwd of De Veluwse Proeftuin in Ede jouw plek is? Dan geven we je hier vast 5 goede redenen om de stap te wagen naar deze nieuwbouw op een historische plek!

image alt

1. De voordelen van nieuwbouw

De woningen en appartementen zijn helemaal nieuw. En dat is hartstikke fijn! Nieuwbouw brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd (wat zorgt voor comfort én een lagere energierekening), heb je weinig onderhoudskosten dankzij alle nieuwe en duurzame materialen en voldoen de woningen aan de wettelijke eisen voor geluidsisolatie (lekker rustig dus).

image alt

2. Wonen waar de historie toekomst krijgt

De gebouwen van het Kazerneterrein in Ede - de Mauritskazerne, de Frisokazerne en de Stingerbol - blijven behouden. De Frisokazerne is nu in gebruik als industriële congres- en eventslocatie, werkruimte voor innovatieve start-ups en trainingscentrum voor muziek, dans en theater. In de Mauritskazerne komt het kloppend hart van het World Food Center. Hier komt de Experience, een belangrijke ‘eyecatcher’. Daaromheen vind je straks restaurants, appartementen, bedrijfsruimten, een hotel en plekken om te sporten en te ontspannen. De historie krijgt hier toekomst!


image alt

3. Kindvriendelijke woonomgeving

Auto’s blijven grotendeels uit het straatbeeld. Dit maakt het voor kinderen wel zo veilig om in de buurt of in de gemeenschappelijke binnentuin te spelen. Met bovendien De Veluwe en het Sysseltse Bos om de hoek is het hier heerlijk wonen voor kinderen. Voor zowel de jonkies als voor de pubers.

image alt

4. Binnen handbereik: ontspanning en recreatie

Het spreekt voor zich dat als je hier straks woont, je voor een avondje genieten de wijk niet uit hoeft. Op het gebied van Food zit je hier op de eerste rang. Met 10 minuten fietsen ben je in hartje Ede waar je onder andere een theater, poppodium en een klassieke concertzaal vindt. Iets buiten het centrum vind je ook een openluchttheater en een grote bioscoop. Een culturele must visit in Ede is het wereldberoemde Kröller-Müller Museum. Het museum telt de op één na grootste Van Gogh collectie, maar biedt ook een indrukwekkende beeldentuin met 160 sculpturen. Ede telt in totaal 10 musea, maar ook op straat zijn maar liefst 150 kunstwerken te vinden. Daarnaast staat Ede staat bekend om haar natuurgebieden met talloze wandel-, fiets en ruiterroutes. Met De Veluwe en het Sysseltse bos in je achtertuin is het natuurlijk het allerfijnst om hier te wandelen, hardlopen, bootcampen of te mountainbiken.

image alt

5. Optimale bereikbaarheid

Met de (elektrische) auto rijdt je via de Klinkenbergerweg zo de A30 of de A12 op. Binnen een half uur rijden sta je in hartje Amersfoort of Arnhem. Extra fijn: De Veluwse Proeftuin wordt volop in gericht op duurzaamheid. Je hoeft dus niet je eigen auto te kopen, maar kunt gebruik maken van het deelautoconcept. Maar eigenlijk is alles in Ede ook wel met de fiets te doen. Zo ben je in 8 minuten fietsen in het centrum van Ede. En om duurzaam te blijven reizen, het openbaar vervoer is vanaf De Veluwse Proeftuin ook goed te bereiken. Je loopt in een oogwenk (slechts 800 meter) naar station Ede-Wageningen. Hier stopt de intercity naar Utrecht vier keer in het uur. Dat betekent dat je in 20 minuten op Utrecht Centraal staat en zelfs in 10 minuten op Arnhem Centraal. Daarnaast stoppen er diverse bussen bij het station en ook aan de Dennenlaan is een bushalte waar bus 6 stopt.

Overtuigd?

Ben jij na het lezen van dit bericht overtuigd en wil je de stap wel wagen? Laat je NAW-gegevens achter onder jouw favoriete woning en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom De Veluwse Proeftuin. Je krijgt dan als eerste een bericht wanneer de verkoop start.

  Meer nieuws lezen
  Naar het woningaanbod