5 voordelen van het wonen in een appartement

20 augustus '20

In De Veluwse Proeftuin fase 1 komen 35 prachtige appartementen met ieder hun unieke eigenschappen. Er is genoeg variatie voor iedereen die graag in een appartement wilt wonen. Maar waarom kies je voor een appartement? Wij vertellen je graag de 5 voordelen.

image alt

1: Genieten van het mooiste uitzicht

Woon je in een appartement in De Veluwse Proeftuin fase 1 dan heb je het voordeel dat je kan genieten van al het natuurschoon waar je vanaf je terras of balkon op uitkijkt. De appartementen liggen namelijk naast De Veluwe! En daar komt jouw voorkeur om de hoek kijken want, als het appartement niet te hoog ligt, zie je straks misschien wel hertjes, eekhoorns of konijntjes voorbij rennen. Maar zit je hoger in het gebouw dan heb je uitzicht over de boomtoppen.

image alt

2: Alle voorzieningen binnen handbereik

Een ander voordeel een appartement-gebouw is vaak de locatie. Zeker in het geval van De Veluwse Proeftuin fase 1 dat ligt naast De Veluwse en op loopafstand van station Ede-Wageningen. En met de fiets ben je zo in het centrum van Ede waar je lekker een terrasje kunt pakken of kunt winkelen. Zo geniet je van wonen middenin de natuur met alle voorzieningen om de hoek. Ideaal toch?

3: Zuinig wonen door minder energieverbruik

Wil je het liefst zo zuinig mogelijk wonen? Dat is zeker een voordeel aan een appartement! Je hebt vaak minder oppervlakte om op te moeten warmen dan een woning met meerdere verdiepingen. En zeker als jouw appartement wordt omringd door andere appartementen, hoef je vaak minder te stoken. En een extra voordeel de appartementen worden gasloos gebouwd. Wonen in een appartement is op deze manier vaak veel goedkoper. Je hoeft immers minder kosten te maken voor de energievoorzieningen! Zeker op lange termijn ga je dat verschil merken in de portemonnee.

4: Sneller schoon en minder onderhoud

Wat dacht je van het voordeel van minder oppervlakte en alles op één verdieping met schoonmaken? Geen gesjouw met stofzuigers en emmers. Muziekje aan en je vliegt door de woning! In een mum van tijd is hij schoon en opgeruimd. Is dat geen heerlijk idee? Want laten we eerlijk zijn: er worden maar weinig mensen echt blij van al het poetswerk dat je steeds maar bij moet houden. Hoe minder, hoe beter wat ons betreft. En in dezelfde lijn van schoonmaken ligt onderhoud. Je woont in een nieuwbouwwoning dus de eerste jaren heb je er geen omkijken naar. Daarna regelt de VVE het onderhoud waar je maandelijks voor spaart middels je servicekosten.

5: Een gevoel van veiligheid

Met wonen in een appartement kies je voor wonen met meerdere mensen in één gebouw. Het is makkelijker om contact te maken met andere bewoners omdat in de lift en het trappenhuis andere bewoners tegenkomt. Een beetje sociale controle helpt bij het gevoel van veilig wonen. Daarnaast komt er in het appartementencomplex van De Veluwse Proeftuin fase 1 een afgesloten fietsenberging en de auto parkeer je in de overdekte ondergrondse parkeergarage. Zo is de kans op diefstal van je fiets of auto een stuk kleiner.

Levensloopbestendig bovendien!

Alle voordelen samen maken deze appartementen trouwens uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Dichtbij de voorzieningen, veilig, makkelijk schoon te maken, geen tot weinig onderhoud, hier kan je oud worden!

Iets vragen? Neem contact op
Laatste nieuws lezen? Nieuws uit Het Dorpshart