De woonconsulenten staan voor je klaar

31 januari '21

Koop je een appartement in De Veluwse Proeftuin dan kom je woonconsulenten Arie en Hilde van Van Wijnen vanzelf tegen. Zij begeleiden je bij al je vragen over de afwerking en oplevering van je woning. Wat zij allemaal doen? Ze vertellen het je graag.

De eerste voorbereidingen

Projectvoorbereider Arie is al vóórdat je als koper bij hem aanklopt, met de appartementen in De Veluwse Proeftuin bezig. “Als koper wil je graag weten wat je precies koopt. Daarom zorg ik ervoor dat er goede verkooptekeningen zijn, de optiekeuzelijsten en overige contractstukken klaarstaan. En heel belangrijk: dat het aankoopdocument klaar is. Hierin staat van A tot Z uitgelegd welke stappen je doorloopt van koop tot oplevering.”

image alt

Welke opties zijn er?

Zodra de voorbereiding klaar is, gaan Arie en Hilde samen aan de slag. “We zorgen ervoor dat de optiekeuzelijst bij alle verkoopdocumentatie zit”, zegt Hilde. “Zo weet je als koper direct wat de meer- en minderwerkmogelijkheden zijn. Wil je bijvoorbeeld extra stopcontacten of meer lichtpunten in het plafond? Dan heb je ook al tijdig een indicatie van de kosten en kun je daar bij je financieringsaanvraag rekening mee houden.”

Samen in gesprek

Heb je daadwerkelijk een appartement gekocht, dan nemen de woonconsulenten contact met je op voor een afspraak over de mogelijke opties. “We hebben een woonwinkel in Lelystad waar we je uitnodigen”, licht Arie toe. “Hier kun je bijvoorbeeld het sanitair en de tegels bekijken die standaard in de woning komen. Maar ook bekijken of je deze naar jouw eigen wensen wilt aanpassen en uitbreiden. De keuken zoek je uit bij Siematic aan de Ringveste of Eigenhuis Keukens in Houten.”

image alt

Tip: schrijf je vragen op

Hilde licht toe: “In ons gesprek lopen we samen alle ruimtes door. Waar wil je extra stopcontacten? Wil je de deuren verplaatsen? Of zijn extra elektrapunten nodig? Een tip van mij: bereid je goed voor op wat je wensen zijn én schrijf al je vragen op. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. Het is fijn als alle aanpassingen in de woning zijn gedaan voor oplevering. Bedenk je namelijk later dat je meer stopcontacten wilt, dan betekent dat ook veel extra werk in eigen beheer.”

Afspraken vastleggen

Alle afspraken met betrekking tot meer- en minderwerk leggen de woonconsulenten vast in de optietekening en opdrachtbevestiging. Hilde: “Hierin staat punt voor punt beschreven wat we afspreken. Hier kun je altijd op terugvallen. “Arie vult aan: “Alle documentatie kun je op elk moment terugzien in ons online platform HoomCTRL. Ook afspraken over eventuele kijkdagen of inmeetmomenten, én foto’s zodat je ziet hoe de bouw vordert. We begeleiden je van koop tot oplevering.”

image alt

Bewoners kunnen straks zelf groente en fruit verbouwen

Naar de oplevering van je woning in De Veluwse Proeftuin leef je natuurlijk vol gezonde spanning toe. “Het WFC-terrein is echt een prachtige locatie”, vindt Arie. Je loopt zó de bossen in. Bewoners kunnen straks zelf groente en fruit verbouwen. Ik zou kiezen voor een appelboompje, omdat mijn dochter gek op appels is.” En Hilde? “Aardbeien zijn wel gemakkelijk te verbouwen,” zegt ze met een glimlach. “Bovendien houd ik erg van bakken en een aardbei kan overal wel op of in!”

  Ik heb een vraag
  Meer nieuws lezen