De Veluwse Proeftuin
Logo Logo
10 februari '21

Interview met de allereerste kopers

Vergezichten over het bos. De deur uitlopen en direct de natuur in. Arjen en Son Burgers, de allereerste kopers, vielen als een blok voor de wonderschone locatie van De Veluwse Proeftuin. Zij kochten een appartement op de 8ste verdieping. “Door de grote ramen heb je hier werkelijk een prachtig uitzicht.”

Kiezen voor het bos

Arjen (62) en Son (60) Burgers wonen nu nog in Den Haag, in de buurt van Voorburg. Son vertelt lachend: “Met alle respect: langs de kust wandelen is mooi, maar wel wat saai. We missen het bos en de groene hei. Voor een stevige boswandeling moeten we nu een stuk rijden.” Arjen vult aan: “We zochten een plek waar we de deur uit kunnen lopen en direct in het bos staan. Dat hebben we hier gevonden.”

Adembenemend uitzicht

Het stel kocht via het online kooptraject - Arjen: “vooral heel makkelijk!” - een appartement op de 8ste verdieping van het complex. “We wilden zo hoog mogelijk zitten als mogelijk was”, geeft Son aan. “Dat bleek de 8ste te zijn. We kijken straks door de grote ramen uit over het bos. Arjen: “Bij helder weer kun je zelfs Arnhem zien liggen. En dat we dicht bij zorgvoorzieningen, het centrum en station komen te wonen, draagt ook bij aan onze keuze voor deze locatie.”

Oog voor duurzaamheid

Niet alleen de locatie trok Arjen en Son over de streep om voor De Veluwse Proeftuin te kiezen. “Ook de inrichting van de wijk spreekt ons aan”, licht Arjen toe. “Het is prettig dat we hier wonen volgens de laatste duurzaamheidseisen. Aangesloten op het warmtenet, goede isolatie, energiezuinig. Zo kunnen we zorgen dat de energiekosten zo laag mogelijk zijn. Bovendien is de hele wijk gericht op duurzaamheid en gezamenlijkheid. Gebruikmaken van een deelauto ligt wel in onze lijn der verwachting.”

De voordelen van nieuwbouw

Arjen en Son zien daarnaast de voordelen van nieuwbouw. Son: “Het feit dat alles nieuw en tiptop in orde is, dat voelt prettig. En zeker dit appartement: het is rechttoe-rechtaan, zonder allerlei prutsdetails. De hele ruimte is optimaal benut. We krijgen bovendien een groot terras dat grotendeels overdekt is. Of ik hier groente zou verbouwen? Nou, eerder kruiden. Het is fijn om zo de keuken uit te stappen en wat munt, dille of rozemarijn te knippen. Maar verder zullen we vooral genieten van het uitzicht vanaf ons dakterras.”

Genieten met het hele gezin

Dat uitzicht loopt als een rode draad door het gesprek. Zoals wanneer ter sprake komt wat ze uit het huidige huis zeker meenemen. Son: “Onze 3,20 meter lange eettafel is heel belangrijk. We hebben vier kinderen met partners en kleinkinderen. Daar is wel wat ruimte voor nodig. We willen hier zelfs het kookeiland voor opofferen, zodat we vanaf de eettafel het beste uitzicht hebben!”

Wij gebruiken cookies

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken of wijzigen.