Interview met de makelaars

30 november '20

De verkoop van de eerste appartementen in De Veluwse Proeftuin fase 1 A is gestart. Een uniek project op een fantastische plek volgens de betrokken makelaars Christiaan de Boer werkzaam bij Domicilie Makelaars en Jan Scheffer van JS Vastgoed.

Een unieke locatie

Niet gek dat er veel interesse is in dit project. Christiaan de Boer vertelt enthousiast: “Het is echt een prachtige plek om te wonen, levendig en met heel veel faciliteiten, je kan er de rust opzoeken maar zeker ook de drukte. Hier vind je al het goede wat Ede te bieden heeft. Mede omdat het gelegen is vlakbij het station zien we dat er naast belangstellenden uit Ede en omgeving een mix van geïnteresseerden vanuit de hele randstad.” Jan: “Naast dat het een prachtige plek is, vind je hier ook echt echt spraakmakende woningen! Ontwerpen die mooi bij de natuur passen. Als makelaar is dit een heel leuk project om bij betrokken te zijn.”

Oud en nieuw

Christiaan: “Bij dit project zal de nieuw te bouwen wijk in een bestaande situatie geplaatst worden. Het bos en de oude gebouwen blijven behouden waardoor je echt een prachtig uitzicht hebt. Oud en nieuw komen hier op een hele mooie manier samen. Een voorbeeld hiervan is de de Appèlplaats, dit is het plein tussen de Maurits- en Frisokazerne. Je staat hier op een kruispunt van het verleden en de toekomst. Het is nu al bijzonder maar over een jaar of 5 weet je niet wat je ziet! Dit is wat mij betreft echt een sprekende plek!” Jan: “dat van dat uitzicht daar ben ik het helemaal mee eens. Omdat ik zelf aan een bosrand woon weet ik hoe het is om hier op uit te kijken. Het uitzicht verandert het hele jaar door, je beleeft de seizoenen. In de herfst met bladeren in mooie kleuren, de kale bomen in de winter. Dat is het moment dat je uitkijkt naar de lente met het frisse groen, bloesems en zingende vogels. Dat het bos er al is geeft het project een uniek karakter.”

1
2

Eten uit eigen tuin

Wat wij daar mee hebben? Jan: “hoewel we thuis een groentetuin hebben met bessen, bramen, tomaten en allerlei kruiden ontbreekt het me aan tijd om er zelf iets mee te doen. Jarenlang nam ik weinig tijd om te ontbijten en begon ik de dag met een banaan en een glas grapefruitsap. Ik ben gek op bananen. Misschien is zo’n bananen kas als op het WFC terrein te vinden is wel wat voor mij. Christiaan: “op dit moment heb ik zelf nog geen groentetuin maar het lijkt me zeker leuk om van eigen bodem te eten. Een gezamenlijke tuin vind ik een mooi concept, samen voor iets zorgen als buurtbewoners dat geeft verbinding. Wat ik er zelf in zou zetten zijn fruitbomen en paprika’s, daar ben ik dol op!”

Zelf ervaren

Christiaan: “geïnteresseerden zou ik aanraden om niet alleen te gaan kijken maar om de plek echt te ervaren. Ga er lekker een middag op uit om het terrein te verkennen. Maak een mooie wandeling langs de gebouwen, ga de natuur in. Lekker genieten, en dan nadenken of je dit iedere dag wel zou willen.” Jan “Als het antwoord op die vraag ja is zou ik mensen zeker aanraden in te schrijven. Afgelopen zomer hebben we een Meet & Greet georganiseerd voor geïnteresseerden, hier was het mogelijk om de ontwerpen te bekijken en vragen te stellen. Omdat dat dit nu niet mogelijk is, is het goed om te weten dat alle informatie online te vinden is.“

  Meer nieuws lezen
  Naar het woningaanbod