Rabobank hypotheekkorting

12 juli '21

[ADVERTENTIE] De woningen in Veluwse Proeftuin fase 2 en 3 zijn zeer energiezuinig. Dat is niet alleen goed nieuws voor je maandelijkse energielasten, maar kan ook een extra voordeel opleveren voor je hypotheek! Want koop je in de Veluwse Proeftuin een woning en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan kom je in aanmerking voor een mooie korting op je hypotheekrente.

image alt

Korting op de hypotheekrente

De Rabobank stimuleert deze duurzame manier van nieuw bouwen met een korting op je hypotheek. Je krijgt een duurzaamheidskorting van 0,1% op je vaste hypotheekrente als je een woning koopt met een energielabel van ten minste A++ afgegeven na 1 januari 2021 of een EPC van = 0,4 of lager of een Energie-Index van =0,6.

Voor De Veluwse Proeftuin fase 2 biedt de Rabobank naast de duurzaamheidskorting ook een Groen Hypotheek aan. Voor een woning met een Beng 2 norm van =0 betekent dit een Groen Hypotheek van € 150.000 met een rentekorting van 0,5% op het 10 jaarstarief en bestaat uit een annuïteitenhypotheek.

Ben of wordt je klant van de Rabobank? Dan krijg je ook nog eens 0,2% betaalpakketkorting. Zo kan je dus in totaal maar liefst 0,8% hypotheekkorting krijgen.

Alle voorwaarden en meer informatie over de hypotheekkorting bij aankoop van een nieuwbouwwoning vind je op de website van de Rabobank. Daar kan je ook direct jouw maximale hypotheek berekenen.

Meer informatie
image alt

De regels voor duurzame hypotheken

Bij een energie neutrale woning heb je bij de meeste hypotheekverstrekkers extra financieringsruimte. Op dit moment zijn de regels vanuit de overheid vastgesteld dat je bij een nieuwbouwwoning met een EPC van=0,6 of een geldig energielabel van ten minste A+++ afgegeven na 1 januari 2021 een extra leencapaciteit kunt krijgen.

De appartementen in het nieuwbouwproject De Veluwse Proeftuin fase 3 voldoen hieraan en komen dus in aanmerking voor deze extra leencapaciteit van € 9.000. Aangezien de woningen in De Veluwse Proeftuin fase 2 voldoen aan Beng 2 (EPC=0) kan er gebruik gemaakt worden van een hogere extra financieringsruimte van € 15.000.

Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning en of jij aanspraak kunt maken op deze € 9.000 of € 15.000 extra leencapaciteit.

Alle Rabobank voordelen op een rijtje

- Duurzaamheidskorting 0,1%
- Betaalpakketkorting 0,2%
- Geldigheidstermijn hypotheekofferte 1 jaar
- Extra leencapaciteit van € 15.000 voor fase 2 en € 9.000 voor fase 3
- Geldigheidstermijn hypotheekofferte 1 jaar

Alleen voor De Veluwse Proeftuin fase 2:
- Groen Hypotheek € 150.000 met rentekorting 0,5% alleen op de 10 jaarsrente bij een annuïteitenhypotheek

Meer weten?

Henk Jansen van Rabobank Vallei en Rijn denkt graag met je mee over wat er financieel mogelijk is. Hij kan inzicht geven in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning en kan gratis een financiële check voor je opstellen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je bellen naar 0318-660660 of een mail sturen naar financieeladvies.vr@rabobank.nl.

Henk Janssen
  Terug naar het nieuwsoverzicht
  Naar het woningaanbod