Samen werken, borrelen en genieten van de gemeenschappelijke tuin? Beslis mee!

5 juli '21

Als bewoner van één van de woningen in De Veluwse Proeftuin fase 2 ben je niet alleen eigenaar van een prachtige woning, maar ook mede-eigenaar van het tussengelegen mandelig terrein. Samen met je medebewoners vormen jullie een Vereniging van Beheer. Zo kun je onder andere meedenken over de inrichting van het terrein. Lees hier wat het precies inhoudt.

Vereniging van Beheer

Het mandelig terrein tussen de twee rijen woningen is een gezamenlijk eigendom van de bewoners van alle woningen in fase 2, behalve bouwnummer 36 en 37 (zij maken onderdeel uit van het mandelig gebied bij de woningen in fase 3). Dit eigendom brengt met zich mee dat alle eigenaren van deze woningen samen verantwoordelijk zijn voor dit terrein, zoals het onderhoud en alles wat daarbij hoort. Dat wordt ook wel een Vereniging van Beheer genoemd. De maandelijkse kosten voor dit mandelig terrein bedragen circa €20 tot €50 per maand.

Een stukje Veluwe in je eigen tuin? Hier kan het!

De tuin wordt door BPD ingericht en aan de Vereniging van Beheer opgeleverd. De Veluwe heeft een duidelijke invloed gehad bij het ontwerp van de tuin. In het boekje “Omschrijving binnentuin fase 2” kun je alles lezen over dit ontwerp en de inrichting van de gemeenschappelijke tuin. Zo komen er 2 buurtschuren in waar al het tuingereedschap maar bijvoorbeeld ook een gezamenlijke barbecue en speelgoed opgeslagen kan worden. In de tuin zijn er verschillende zitplekjes en is er een pleintje met plek voor een lange picknicktafel. Er is ook veel aandacht voor de vaste groene inrichting en er zullen bomen, klimplanten en bloemen aangeplant worden. En….wat is wonen in de Veluwse Proeftuin zonder moestuin? Er is voldoende ruimte om gezamenlijk een eetbare pluktuin te creëren met plek voor groenten, kruiden en fruit. Hoe leuk is dat voor jong en oud? Eten uit je eigen (biologische) moestuin!

Boekje binnentuin bekijken
1
2
1
2
  Naar het woningaanbod
  Meer nieuws