Bestemmingsplan De Veluwse Proeftuin

16 juni '20

De komende periode gaat de gemeente verder met de uitwerking van van de structuurvisie voor bouwveld N oftewel De Veluwse Proeftuin. Dit bouwveld ligt tegen de Sysselt aan en vlakbij de nieuw aan te leggen Parklaan. Op deze plek is ruimte voor woningen. Met dit plan start de ontwikkeling van de woningbouw op het World Food Center. De plannen voor De Veluwseproeftuin zijn inmiddels zo ver dat het college van burgemeester en wethouders op 19 mei het ontwerp bestemmingsplan en het bijhorende beeldkwaliteitsplan heeft vastgesteld. 

Vanaf 28 mei zijn het ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan voor inspraak online beschikbaar via de website van de gemeente Ede: www.ede.nl/bekendmakingen. Met de inspraakperiode voor De Velwuse Proeftuin start de ontwikkeling van wonen op het World Food Center. De eengezinswoningen en appartementen passen straks goed bij de omgeving, door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Er komt een gemeenschappelijke tuin waar straks misschien wel fruit, groente en kruiden groeien om zelf te proeven. De definitieve vaststelling van het bestemmingsplan van De Veluwse Proeftuin is gepland na de zomervakantie van dit jaar. De verwachting is dat er dan in 2021 gestart kan worden met de bouw van de eerste woningen.

Digitale inloopavond Stationsomgeving gemist?

Op 11 mei jl. organiseerde de gemeente Ede een digitale inloopavond over de Stationsomgeving. Tijdens deze bijeenkomst heeft de gemeente betrokkenen bijgepraat over alle plannen in het gebied. Het project World Food Center was hierbij ook aanwezig. Heb je de digitale bijeenkomst gemist? Kijk deze dan terug via Youtube: www.youtube.com/watch?v=-z_aSIn3MWM&feature=youtu.be

Ontwikkelingen Parklaan

BAM Infra Regionaal start in opdracht van gemeente Ede met de aanleg van de kruispunten Klinkenbergweg en World Food Center. De eerste werkzaamheden starten op 25 mei 2020. Daarnaast krijgt het noordelijk deel van de Parklaan de naam Generaal Hackettlaan. De naam is een eerbetoon aan de Britse generaal John Winthrop Hackett.

  Meer nieuws lezen
  Woningaanbod bekijken