Rabobank hypotheekkorting

16 november '20

[ADVERTENTIE] De appartementen in De Veluwse Proeftuin fase 1A hebben een EPC van 0,14 en de appartementen in fase 1B hebben zelfs een EPC van 0. Dat is niet alleen goed nieuws voor je maandelijkse energielasten, maar kan ook een extra voordeel opleveren voor je hypotheek! Want koop je in De Veluwse Proeftuin fase 1 een nieuwbouw appartement en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een mooie korting op je hypotheekrente.

image alt

Korting op de hypotheekrente

We vinden het belangrijk dat het energieverbruik in jouw woning zo laag mogelijk is. Zo bouwen we comfortabele en duurzame woningen die generaties lang mee kunnen gaan en zo min mogelijk impact hebben op het milieu. 

De Rabobank stimuleert deze duurzame manier van nieuw bouwen met een korting op je hypotheek. Je krijgt een duurzaamheidskorting van 0,1% op je hypotheekrente als je een appartement koopt met een EPC van 0,4 of lager.

Voor de appartementen in De Veluwse Proeftuin fase 1 biedt de Rabobank naast de duurzaamheidskorting ook een Groen Hypotheek aan. Voor De Veluwse Proeftuin fase 1A met een EPC van 0,14 betekent dit een Groen Hypotheek van € 65.000 en voor De Veluwse Proeftuin fase 1A met een EPC van 0 betekent dit een Groen Hypotheek van € 100.000 met een rentekorting van 0,5% op het 10 jaarstarief en bestaat uit een annuïteitenhypotheek.

Ben of wordt je klant van de Rabobank? Dan krijg je ook nog eens 0,2% betaalpakketkorting. Zo kan je dus in totaal maar liefst 0,8% hypotheekkorting krijgen. Alle voorwaarden en meer informatie over de hypotheekkorting bij aankoop van een nieuwbouwwoning vind je op de website van de Rabobank. Daar kan je ook direct jouw maximale hypotheek berekenen.

Meer info
image alt

De regels voor duurzame hypotheken

Bij een energie neutrale woning heb je bij de meeste hypotheekverstrekkers extra leenruimte. Op dit moment zijn de regels vanuit de overheid vastgesteld dat je bij een woning met een EPC van 0,14 zoals het geval is bij de appartementen in De Veluwse Proeftuin fase 1A een extra leencapaciteit kunt krijgen van € 9.000 en bij een EPC van 0 een extra leencapaciteit kunt krijgen van € 15.000. De appartementen in De Veluwse Proeftuin fase 1B komen dus in aanmerking voor een hogere extra leencapaciteit. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning en of jij aanspraak kunt maken op deze € 9.000 of € 15.000 extra leencapaciteit.

Alle Rabobank voordelen op een rijtje

  •  Duurzaamheidskorting 0,1%
  • Betaalpakketkorting 0,2%
  • Groen Hypotheek € 65.000 met rentekorting 0,5% alleen op de 10 jaarsrente bij een annuïteitenhypotheek
  • Bij een EPC van 0,14 een extra leencapaciteit van € 9.000 en bij een EPC van 0 € 10.000 extra leencapaciteit 
  • Geldigheidstermijn hypotheekofferte 1 jaar

Meer weten?

Henk Jansen van Rabobank Vallei en Rijn denkt graag met je mee over wat er financieel mogelijk is. Hij kan inzicht geven in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning en kan gratis een financiële check voor je opstellen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je bellen naar 0318-660660 of een mail sturen naar financieeladvies.vr@rabobank.nl.

Henk Janssen
  Terug naar het nieuwsoverzicht
  Naar het woningaanbod