Verkoopupdate De Veluwse Proeftuin

25 februari '21

Hoera, je hebt een appartement gekocht in De Veluwse Proeftuin fase 1 en nu is het wachten totdat je naar de notaris kunt. Voor het zover is, moet er eerst voldaan zijn aan alle opschortende voorwaarden. Daarom geven we je graag een update van de stand van zaken.

Verkooppercentage gehaald

We hebben goed nieuws voor alle kopers van een appartement in De Veluwse Proeftuin. Meer dan 70% van de 59 appartementen is inmiddels verkocht. En dat betekent dat de bouw van jouw woning steeds een stukje concreter wordt.

Start bouwrijp maken grond

Volgende week wordt er gestart met het bouwrijp maken van de grond. Naar verwachting worden deze werkzaamheden dan in week 15 afgerond.

Omgevingsvergunning afgegeven

Op 1 maart heeft de Gemeente Ede de omgevingsvergunning verleend. Vanaf die datum is daarmee dan ook de bezwaartermijn in gegaan. In geval er geen bezwaren volgen zou de omgevingsvergunning half april onherroepelijk moeten zijn. 

Wanneer naar de notaris?

Wanneer de omgevingsvergunning onherroepelijk is en de grond bouwrijp is gemaakt, kan het plan gegund worden. Op dat moment kan de grond dus geleverd worden en krijgen de kopers van een appartement in De Veluwse Proeftuin fase 1 een uitnodiging om naar de notaris te gaan. Naar verwachting zal dit eind april in het tweede kwartaal zijn. Vanzelfsprekend schuift daarmee de valutadatum op tot 2 weken na de passeerdatum. De bouw start dan naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021.

  Woningaanbod bekijken
  Meer nieuws lezen