De Gelderse Stadstuin

De eerste fase van De Gelderse Stadstuin is in verkoop. Nu kunnen we je eindelijk meer vertellen over deze geweldige appartementen en woningen die op een heel bijzondere plek van het Edese World Food Center komen. Wonen langs de groene as is puur genieten, want de zonnige terrassen bieden zicht op het landschap en de monumentale kazernegebouwen. Veel mooier dan dit wordt het niet.

image alt

Fase 2: in verkoop

De Gelderse Stadstuin fase 2 wordt een ruim opgezette wijk dat bestaat uit 30 woningen in diverse typen en groottes. Zo zijn er 24 tussen- en hoekwoningen, waarvan 7 specials, en 6 grote 2 onder 1 kapwoningen. 

Lijkt het je wat om in De Gelderse Stadstuin te wonen? Meld je snel aan als belangstellende. Klik op jouw favoriete woningtype op de pagina woningen en laat vervolgens je gegevens achter bij de button "aanmelden projectfase". Dan houden we je op de hoogte.

Naar de woningen
image alt

Samen genieten, met voedsel in de hoofdrol

De 46 appartementen in fase 1 zijn nu in verkoop. De eerste informatie over de 30 eengezinswoningen in fase 2 staat ook op de pagina woningen. Met plezier vertellen we je meer over deze bijzondere plek om te wonen. Zoals je weet, speelt voedsel een hoofdrol, maar laten we het wat concreter maken. Want wat betekent dit voor jou als je hier woont? Nou, wat dacht je van een gemeenschappelijke woonkamer met keuken aan de groene as en het voedselbos? En gezellig samen met buren eten op het terras onder de begroeide pergola. Zelfs in je appartement is het leven gericht op genieten van eten en de natuur. De grote terrassen kijken uit over een prachtig groen landschapen hebben een verticale kruidentuin en een geïntegreerd werk-/eetplateau. Zie je jezelf hier al zitten?

image alt

Laatste woningen fase 1 te koop

De Gelderse Stadstuin fase 1 is een appartementencomplex met 46 duurzame appartementen.  Ben jij nog op zoek naar een 3- of 4-kamerappartement en wil jij in De Gelderse Stadstuin wonen? Dan hebben we goed nieuws! Op dit moment zijn de laatste woningen nog te koop. Op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid van de appartementen. Is een appartement vrij? Dan kan je direct een optie aanvragen. Er geldt "wie het eerste komt, wie het eerste maalt".

Bekijk beschikbaarheid

Architecten aan het woord

Wonen in een groene oase. Dat is hoe architecten Sarina Bleumink (MIX architectuur) en Hugo Liedenbaum (Weusten Liedenbaum Architecten) De Gelderse Stadstuin zouden omschrijven. De nieuwe wijk is een groene locatie aan de rand van de Veluwe waar voedsel en natuur een centrale rol spelen. In gesprek met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling vertellen zij meer over hun gezamenlijke ontdekkingsreis in het ontwerpproces. “Aan elke woning zitten straks planten die eetbaar zijn of waar je voedsel van kunt maken.”

Naar interview
image alt

Zo duurzaam wordt de Gelderse Stadstuin

De Gelderse Stadstuin wordt een groene, gezonde leefomgeving waar de biodiversiteit versterkt wordt met beplanting, sedumdaken en nestkasten. Het regenwater wordt op natuurlijke manier geïnfiltreerd, zodat de natuur langer geniet van een flinke bui. Door gebruik te maken van het natuurlijk hoogteverschil staat een groot deel van de auto’s uit het zicht geparkeerd. Wat je wel overal ziet, zijn fietsers, want door op strategische plekken fietsenbergingen te maken is die fiets zo gepakt en fiets je zo door de mooie natuur naar je bestemming.

Inrichtingsplan bekijken
image alt

Makkelijk bij de ‘buren’ aanwaaien

Het Gelderse Stadstuin fase 1 is inmiddels in verkoop en bestaat uit 46 bijna energieneutrale appartementen van verschillende grootte. Het natuur inclusieve ontwerp van MIX Architectuur geeft licht en lucht vrij spel en houdt rekening met de huidige flora en fauna. De natuurlijke materialen, frisse kleuren, grote ramen en speelse details passen precies bij de plek. Op de grote terrassen op het zuiden geniet je van een vrij zicht op de natuur én monumentale kazernegebouwen. Leuk detail zijn de buitenkamers op de begane grond die zorgen voor een vriendelijke overgang van gebouw naar natuur, maar het ook mogelijk maken om even makkelijk bij de ‘buren’ aan te waaien. 

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wanneer start de verkoop? Bekijk de planning