De Veluwse Proeftuin geeft energie

Een van de wijken in het World Food Center is De Veluwse Proeftuin. Dit is de plek waar je even niet hoeft te ‘rennen’ of waar je juist wel zo het bos in rent. De Veluwse Proeftuin staat voor luxe wonen op een bescheiden, pure manier. De Veluwe wordt de wijk ingetrokken en door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren voegen de huizen en appartementen zich in het landschap. Je woont hier met elkaar in een gemeenschappelijke tuin waar straks misschien wel fruit, groente en kruiden groeien om zelf te proeven.

image alt

Zo wonen is puur genieten

De woningen van De Veluwse Proeftuin worden gebouwd aan de rand van het Sysseltse bos. Daar is meteen de toon mee gezet. De Veluwse Proeftuin ligt op het hoogste punt van het World Food Center en dus geniet je op veel plekken van vrij zicht op de wijk en omgeving. Thuis in De Veluwse Proeftuin is écht buiten, maar dan wel met de wetenschap dat er in de wijk altijd wat leuks te doen is én dat je zo naar de winkels en stad fietst. Ook het openbaar vervoer vind je op loopafstand, dus een een dagje winkelen in een andere stad behoort ook zeker tot de mogelijkheden. 

image alt

Eén met het landschap

Om ervoor te zorgen dat de woningen opgaan in het landschap en je hier tot op je bank de Veluwe voelt, hebben we overgangen tussen privé en openbaar zo zacht mogelijk gemaakt. Met subtiele erfafscheidingen en een doordacht tuinplan creëren we dat gewenste stukje privacy en verder nodigen we vooral alle bewoners uit om gebruik te maken van de collectieve tuinen. Hier is ruimte voor een moestuin, kunnen kinderen veilig spelen, vier je het weekend met buren en organiseer je een picknick op één van de eerste mooie zomerdagen.

Groen in de hoofdrol

Parkeren in De Veluwse Proeftuin is op een ondergeschikte manier verwerkt in het plan. De auto is hier te gast, waardoor het Veluwse groene landschap zijn verdiende hoofdrol behoudt. ‘Pocket’-parkjes rondom de woningen lenen zich perfect voor ontmoetingen. Hier komt een moestuin, buurtschuur of avontuurlijke speelplaats. In De Veluwse Proeftuin komen circa 125 woningen. We ontwikkelen twee appartementengebouwen op de hoeken van de wijk aan de bosrand en verschillende soorten eengezinswoningen van rijwoningen tot beneden-bovenwoningen en woningen die door het hoogteverschil uitkijken over De Veluwe. Spreekt de combinatie van, vrijheid, natuur, food en luxe je aan?

  Contact
  Woningaanbod