Buurtpaviljoen als verbindende factor

26 november '21

In de Gelderse Stadstuin komt een bijzonder buurtpaviljoen. De diverse functies van deze centrale plek maken het de verbindende factor van de bewoners aan dit mooie hof. 

image alt

Collectief terras en bergruimte

Het buurtpaviljoen in de Gelderse Stadstuin wordt een multifunctionele centrale plek. Hier geniet je straks bijvoorbeeld met je buren van een heerlijk collectief terras. Een buurt-BBQ organiseren? Het paviljoen is er de ideale plek voor. Na afloop stal je de BBQ in de handige bergruimte in het buurtpaviljoen, waar je bijvoorbeeld ook tuingereedschap of zitkussens in kwijt kunt. De voorzieningen zijn er al, namelijk:

  • opbergschappen;
  • gereedschappen zoals schop, hark, snoeischaar;
  • ophangsysteem voor gereedschap;
  • collectieve ladder;
  • werkblad als oppottafel;
  • spoelbak;
  • tuinslang voor de moestuin;
  • binnen- en buitenkraan.

image alt

Gevleugelde vrienden in de centrale deeltuin

De met klimop begroeide houten pergola en het sedumdak van het paviljoen vloeien in een natuurlijke balans over naar de vrij toegankelijke deeltuin. Om de centrale tuin ook aantrekkelijk te maken voor diverse vogelsoorten zoals de Koolmees, het Winterkoninkje, Roodborstjes of de Zwarte Roodstaart, worden er nestkasten en neststenen geplaatst. Zo geniet je in en rond het paviljoen ook nog eens van het rustgevende concert van deze kleine gevleugelde vrienden. Heerlijk!

image alt

Fiets en auto

Door gebruik te maken van een natuurlijk hoogteverschil staat in De Gelderse Stadstuin een groot deel van de auto’s uit het zicht geparkeerd. Ook komen er 4 (met groen) overdekte parkeerplekken voor auto's in het paviljoen.

Je fiets stal je tijdelijk in de overdekte fietsenstalling onder het sedumdak van het paviljoen. Zo stap je snel op je fiets en rij je door de mooie natuurlijke omgeving naar je bestemming.

Plattegrond en sfeerbeelden

Om je een nog beter beeld te geven van dit prachtige paviljoen, hebben we hieronder de plattegrond en wat sfeerbeelden geplaatst. Hier kunnen uiteraard geen rechten aan worden ontleend.

Collage Buurtpaviljoen Gelderse Stadstuin Ede