De Gelderse Stadstuin fase 1: kopers aan het woord

1 september '23

Er zijn nog slechts 2 appartementen vrij in de Gelderse Stadstuin fase 1. In dit artikel vertellen enkele kopers over hun beweegredenen om te kiezen voor De Gelderse Stadstuin.

1

Uitvalsbasis voor een mooie wandeling

Edenaren Roelof en Nellie Koops kochten een appartement op de 3e verdieping van De Gelderse Stadstuin fase 1. “Deze plek is de perfecte uitvalsbasis voor een mooie wandeling of fietstocht”.

Roelof en Nellie Koops wonen nu in een woonhuis in Ede. “We gaan altijd graag wandelen in het bos vlakbij ons huis. Daarnaast zijn we trouwe wandelaars op de heide en maken we ook graag fietstochten in de omgeving. De Gelderse Stadstuin is een prima uitvalsbasis om deze activiteiten te ondernemen.”

Reuring
De levendigheid van het World Food Center was ook een reden om voor deze plek te kiezen. “Er gebeurt een hoop op het World Food Center. Er komen niet alleen woningen, maar ook bedrijven en andere voorzieningen zoals de WFC Experience. De reuring die dat met zich meebrengt spreekt ons erg aan.”

De voordelen van nieuwbouw

Het stel ziet ook grote voordelen in een nieuwbouwwoning. “Bij nieuwbouw is alles up-to-date, goed geïsoleerd en comfortabel. We vinden het gebouw ook erg mooi, niet massaal en passend bij de omgeving. We kunnen straks genieten van een heerlijk privé-terras op het zuiden, maar we zijn ook  bijzonder gecharmeerd van de gezamenlijke tuin en huiskamer. Nu hebben we nog een tuin, maar op deze manier hoeven we het buitengebeuren zeker niet te missen.”

Het koppel kan niet wachten tot ze de sleutel krijgt. “Wat ons betreft gaan we er morgen wonen, we hebben er erg veel zin in!”

Van jaren '30 naar nieuwbouw

Rob en Nynke de Hoyer wonen nu nog in Zeist in een jaren '30 woning. Tijdens hun zoektocht naar een nieuwbouwappartement kwamen ze terecht bij het World Food Center. Dit sprak ze meteen aan. Ze houden van koken, kunnen heel erg genieten van lekker en gezond eten en gaan graag wandelen en fietsen in de natuur. Het World Food Center is dan ook een unieke plek om te wonen. De Gelderse Stadstuin fase 1 spreekt ze erg aan. De architectuur: de natuurlijke materialen, het ontwerp van het complex, het buitenaanzicht, dat er rekening gehouden wordt met de huidige flora en fauna en de indeling van de appartementen met een grote buitenruimte en natuurlijk de “borrelplank”. Ze kijken er heel erg naar uit als de bouw klaar is en tellen de dagen af. 

Rob & Nynke
Mevrouw Stam

Van Amersfoort naar Ede

Mevrouw Stam woont momenteel in Amersfoort, maar haar kinderen en kleinkinderen wonen in Ede. Daarom wil ze graag dichterbij komen wonen. In De Gelderse Stadstuin fase 1 zag ze haar droomwoning, dus ze is dolblij met de aankoop van bouwnummer 5. Ze kan niet wachten om heerlijk door het bos te wandelen en op te kunnen passen op de kleinkinderen. 

Geboren & getogen

En als laatste Victor, geboren en getogen in Ede. Ook hij is trotse eigenaar van een nieuwbouwappartement in De Gelderse Stadstuin fase 1. Als starter wil hij graag op de mooiste plek van Ede wonen. 

Victor
Wanneer start de bouw? Bekijk de planning
Wil je ook hier wonen? Nieuwe fase in De Gelderse Stadstuin