Financiële check en groenverklaring

23 augustus '22

Heb je interesse in een woning in De Gelderse Stadstuin fase 2? Upload dan zodra de verkoop start bij je inschrijving een financiële check. Deze kan namelijk in je voordeel werken. Zo'n check kun je nu alvast gemakkelijk uit laten voeren bij bijvoorbeeld Rabobank. Daarnaast is het goed om te weten dat de woningen in dit nieuwbouwproject een groenverklaring krijgen. Met deze verklaring ontvang je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rente korting op je hypotheek, zoals bij de Groenhypotheek van Rabobank.

image alt

Upload je financiële check bij je inschrijving

De financiële check kan in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen. Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we onder andere of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dat geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account zodra de verkoop start. 

Let erop dat in de gewaarmerkte brief staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Lees meer over de financiële check

Nog geen check gedaan?

Wil je weten wat je financiële mogelijkheden zijn voor een woning in De Gelderse Stadstuin fase 2? Dan kan je onder andere terecht bij Rachim Saebu en Tom Tieman van het team financieel adviseurs van Rabobank. Klik op onderstaande button voor het maken van een afspraak met een van de adviseurs. Of neem contact op met je eigen bank of financieel adviseur. 

Financiële check aanvragen
Rachim
Tom

Korting op je hypotheek

Goed nieuws als je een woning op het oog hebt in De Gelderse Stadstuin fase 2. Deze woningen krijgen een groenverklaring. Met deze verklaring ontvang je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rente korting op je hypotheek, zoals bij de Groenhypotheek van Rabobank. 

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De BENG 2 waarde moet 0 of lager zijn,
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen in De Gelderse Stadstuin fase 2. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je de BENG berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

Wonen in Ede? Bekijk het aanbod
Alles geregeld? Financiële check