Maak kennis met de makelaars

24 januari '22

De eerste 3 fasen van De Veluwse Proeftuin waren ontzettend in trek. Nu nog de laatste fase en dan is deze wijk verkocht. Gelukkig komt er nog meer aanbod. De Gelderse Stadstuin biedt ook weer appartementen en eengezinswoningen voor mensen die een unieke woonplek bij het bos zoeken. Christiaan de Boer van Domicilie Makelaars en Marga Heutink van Movesby zijn jouw contactpersonen. Eens vragen wat zij van WFC vinden en hoe de reacties van de kopers zijn.

2
Christiaan

De woning gaat op in de natuur

Christiaan trapt af. “Voor Edese begrippen is het World Food Center anders dan anders door de grote mate van gezamenlijkheid. Natuurlijk heeft iedereen een eigen tuin, terras of balkon, maar er is ook veel gedeelde buitenruimte waar je elkaar ontmoet, samen groenten verbouwd en lekker kunt spelen. Het is heel gaaf om te zien dat dit zo in de smaak valt. Samen voor iets zorgen zorgt voor verbinding. Ik ben benieuwd wat mensen met al deze ruimte gaan doen.”

Christiaan: “Je hebt hier het gevoel dat de woning opgaat in de natuur in plaats van dat de woningen het landschap bepalen.”

“Het gebied begint steeds meer te leven. Het nieuwe station is in aanbouw en de plannen voor het restaurant in het Ketelhuis en de Experience krijgen steeds meer vorm. Ik raad belangstellenden altijd aan op de locatie te gaan kijken en de sfeer te proeven. Ga er lekker een middag op uit om het terrein te verkennen. Maak een mooie wandeling langs de gebouwen, ga de natuur in. Lekker genieten, en dan nadenken of je dit iedere dag wel zou willen.”

Ik snap dat mensen hier willen wonen

Marga haakt hierop in. Ze is net op de locatie geweest als we haar spreken. “Elke keer, zelfs als het hartje winter is, word ik verrast door het vele groen. En het leuke is dat bewoners de natuur straks tot in huis beleven. In deze wijk wordt er alles aan gedaan om ook dieren een fijn thuis te bieden. Ik snap wel dat mensen hier willen wonen. Of je nu uit hartje Utrecht komt of altijd al in Ede gewoond hebt. Het station Ede-Wageningen in een nieuw jasje, is echt een aanwinst en maakt dat je hier het beste van twee werelden vindt. Wat ik ook heel tof vind is de combinatie van oude, imposante gebouwen en nieuwbouw. Dat geeft het gebied gelijk karakter.”

Marga: “Ik kijk ernaar uit om mensen straks als enthousiaste kopers te spreken die de smaak van World Food Center dagelijks willen proeven.”

Nieuw en oud vinden elkaar aan de rand van het bos

“Ja, inderdaad”, zegt Christiaan enthousiast. Het bos en de oude gebouwen blijven behouden waardoor je echt een prachtig uitzicht hebt. Oud en nieuw komen hier op een hele mooie manier samen. Een voorbeeld hiervan is de Appèlplaats, dit is het plein tussen de Maurits- en Frisokazerne. Je staat hier op een kruispunt van het verleden en de toekomst. Het is nu al bijzonder maar over een jaar of 5 weet je niet wat je ziet!”

Marga en Christaan begeleiden je van A tot Z en kunnen je adviseren over de eventuele verkoop van je huidige woning. “We helpen kopers een goed beeld te krijgen van de woningen, de locatie, het nieuwbouwproces en alles wat erbij komt kijken. Zo kunnen ze op een goede en ontspannen manier hun keuze maken om over te gaan tot koop. Als die keuze gemaakt is, lopen we samen de koopovereenkomsten door en als ook die helemaal duidelijk zijn dan kunnen de handtekeningen online gezet worden.”

  Meer nieuws lezen
  Naar het woningaanbod