Wonen in Ede is...

22 juni '23

Ede is een populaire en aantrekkelijke woonplaats. Allereerst woon je in Ede dichtbij het groen, ben je verzekerd van een mooie woning en omdat er weinig criminaliteit is, woon je er bovendien relatief veilig. Uit een onderzoek van de Atlas voor Gemeenten kwam dit naar voren als datgene wat Ede nu zo'n aantrekkelijke woonplaats maakt. Wil je weten op welke plaats Ede is geëindigd ten opzichte van de 50 grootste gemeenten? Lees dan snel verder.

image alt

De score

De Atlas voor gemeenten vergeleek op basis van op een groot aantal factoren de 50 grootste gemeenten met elkaar. Er werd onderzocht hoe aantrekkelijk een stad is en hoe het er gaat met betrekking tot inkomen, werk en geld. Het thema voor dit jaar was Groen en Blauw, de aanwezigheid en de kwaliteit van natuur en water in de plaats. Dit is de uiteindelijke score geworden:

  • Voor de factor natuur kreeg Ede een welverdiende 2e plaats van Nederland.
  • Ook op sociaal-economisch vlak kwam Ede erg goed naar voren en belandde op een prachtige 8e plaats.
  • Maar ook op het gebied van wonen liet Ede meer dan de helft van de woonplaatsen achter zich en kwam op dit punt op de 22e plaats.
  • Het minst scoorde Ede op de factor water, maar dat was wel te verwachten. Op dit punt belandde Ede op de laagste plaats van de top 50.

Trotse burgemeester

Uiteraard is Burgemeester René Verhulst trots op deze uitkomst. 'Ik ben blij dat we zo hoog scoren binnen Nederland. Al had ik natuurlijk niet echt anders verwacht. Het is in Ede mooi en fijn wonen. Mensen kijken naar elkaar om. En dat is fijn. Een mooie uitgangspositie om verder uit te bouwen.'

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Ook wonen in Ede? Bekijk het aanbod