Kopers aan het woord: ‘Wonen op 2 minuten van de bosrand’

3 augustus '23

Bob (32) en Myrthe (31) hebben hun droomwoning met terras gevonden in De Gelderse stadstuin fase 2. De bouw is in volle gang en het koppel kijkt ernaar uit om de sleutel in ontvangst te nemen. Het enige wat nog ontbreekt zijn hun buren. Kom jij misschien naast ze te wonen?

Onze roots liggen hier

“Van ons allebei liggen onze roots hier, maar Bob woont alweer wat langer in Ede dan ik”, begint Myrthe te vertellen. “Hij woont er al 15 jaar en ik nu ongeveer 2,5 jaar. Ik kom wel uit deze buurt, maar ik heb in Utrecht gestudeerd en heb daar lang gewoond. Daarna heb ik ook nog in Amsterdam gewoond, maar ik ben voor de liefde teruggekomen. Bob en ik kennen elkaar van vroeger en toen we elkaar weer tegenkwamen sloeg de vonk over.

We werken hier ook allebei.” Bob werkt bij een Milieukundig Adviesbureau en hij werd meteen enthousiast van de gemeenschappelijk moestuin bij hun nieuwe woning. “Dat lijkt me wel echt leuk. Ik houd heel erg van koken en vind natuur en alles wat daarbij komt kijken heel interessant. Daardoor trok dit project mij meteen. Het is fijn dat je dicht bij de natuur woont en tegelijkertijd ook dicht bij andere faciliteiten.”

image alt

Het trok ons meteen

“Het liefst wilden wij een nieuwbouwhuis, omdat je dan een stuk energiezuiniger woont. Ik had me ingeschreven op de nieuwsbrieven van alle nieuwbouwprojecten hier in de buurt van Ede. Er kwamen best wel wat projecten voorbij, maar niet echt in een leuke buurt en het waren met name appartementen”, vertelt Myrthe. “We zitten nu in een huurappartement, maar wilden toch wel graag een rijwoning of in ieder geval een woning met een tuin of terras. Dicht bij het bos wonen en in de buurt van uitvalswegen was ook wel echt een voorwaarde.

In Oosterbeek was een leuk nieuwbouwproject, maar dat duurde nog heel lang. Ook hebben we naar bestaande woningen gekeken hier in de buurt bij het Kazerneterrein. Toen kwam dit op het juiste moment op ons pad en het trok ons meteen. Gelukkig was het binnen ons budget. We dachten: we schrijven ons gewoon in en zien wel of het lukt. Er zijn al wat huizen opgeleverd in die buurt en ik vond het er gelijk heel leuk uitzien”, laat Bob weten. Myrthe: “Daardoor dachten we: nou dit is waarschijnlijk wel wat.”

Vrij uitzicht en weinig auto’s

“De koop verliep eigenlijk heel spoedig. Onze eerste voorkeur ging uit naar een woning met een terras en een gemeenschappelijke binnentuin met de buren. Dan heb je toch een gemeenschapsgevoel en dat vinden wij belangrijk. En die woning is het geworden. Bij de makelaar ging het ook makkelijk en hebben we veel informatie gekregen. Eigenlijk vinden we het gek dat we nog geen buren hebben, want we vinden dat stukje juist heel leuk. Wat fijn is specifiek aan dit stukje is dat je weinig auto’s rond je huis hebt staan. Je kijkt niet uit op auto’s en aan de achterkant staan ook geen auto’s, want daar heb je de gemeenschappelijke binnentuin. Ook het vrije uitzicht gaf voor ons de doorslag!”, benadrukt Bob.

image alt

Bos, scholen en opvang dichtbij

“Ik vind het heel fijn dat we zo dicht bij familie en bij het bos wonen. We zijn elke dag veel buiten met de hond en die loopt drie keer per dag lekker vrij rond en wil niets anders meer”, laat Myrthe weten. “Ook houden we allebei veel van buitensporten, racefietsen en mountainbiken. De ligging is daardoor ideaal. Het centrum is op een paar minuten fietsen en het treinstation ligt op loopafstand van de nieuwe woning dus je kan zo de trein pakken naar Arnhem of Utrecht.

In november krijgen we een kindje en de kinderopvang op de Prins Mauritskazerne ligt op nog geen vijf minuten fietsen. Er komt ook een koffiebarretje in de buurt en op de Mauritzkazerne zit een bakkerij en nog wat winkeltjes. Bij de stormbaan zit een heel leuke speeltuin en er zijn meerdere scholen in de buurt dus genoeg keuze straks.”

Terras met uitzicht op gemeenschappelijke tuin

“We kijken er heel erg naar uit dat straks alles van onszelf is. Daar hebben we wel lang op gewacht. In ons huurappartement op het Kazerneterrein zouden we wel wat dingen willen aanpassen of anders afwerken, maar dat doe je toch minder snel, omdat het huur is. We wonen nu 2,5 jaar in het huurappartement en merken dat we er echt aan toe zijn om groter te wonen en meerdere verdiepingen te hebben. Zeker met een kindje op komst”, vertelt Bob. Myrthe: “Onze huurwoning heeft een balkon en dat is al heel fijn, maar straks hebben we een terras dat uitkijkt op de gemeenschappelijke tuin en dat is wel echt een upgrade. Ik kijk vooral uit naar een fijne gemeenschap.

Het is fijn om op een plek te wonen die gemoedelijk aanvoelt. De verschillen tussen de terrassen zorgen ervoor dat het niet zo vlak is en dat geeft een beschut gevoel. Ik zou zeggen: ga eens in de buurt wandelen en dan merk je hoe fijn het is om op twee minuten van de bosrand te wonen. Dat is echt een groot voordeel!”

Ook wonen in Gelderse Stadstuin?

Wil jij ook wonen in Gelderse Stadstuin? Er zijn nog maar een paar appartementen van fase 1 beschikbaar. De bouw is in volle gang en als alles volgens planning verloopt, kun je in het derde kwartaal van 2024 al de sleutel van je nieuwbouwwoning in ontvangst nemen.

Of gaat je voorkeur net als Bob en Myrthe uit naar een woning met terras? Misschien is dan de allerlaatste 2 onder 1 kapwoning of hoekwoning wel jouw droomhuis. Heb je interesse? Vraag dan direct vrijblijvend een optie aan. 

Bekijk het beschikbare aanbod
Wil je iets weten? We helpen je graag verder
Woning kopen? Zó werkt het!