Wonen op dezelfde plek als de architect

31 oktober '23

Het komt niet vaak voor. Wonen op dezelfde plek als de architect. In het World Food Center is dit wel het geval. Het grootste gedeelte van de woningen uit de Veluwe Proeftuin en de Gelderse Stadstuin zijn ontworpen door MIX Architectuur en ook zij hebben zich afgelopen zomer gevestigd op het World Food Center in Ede.

MIX-paviljoen: duurzaam, houten thuis voor MIX

Als je dagelijks ontwerpt aan de verbinding tussen natuur en wonen … Hoe zou je dan willen werken? Ons hele team heeft met veel enthousiasme en ambitie gewerkt aan het nieuwe, duurzame thuis voor MIX. Het maximaal duurzame, houten kantoor aan de bosrand is een inspirerende plek om te werken en elkaar te ontmoeten

image alt

Een bijzondere locatie op de grens van de Veluwe en de stad

Het houten MIX-paviljoen ligt op het scharnierpunt van de Veluwe en de stad. Deze bijzondere locatie grenst aan de getransformeerde, historische kazernegebouwen en de nieuwe gebiedsontwikkeling World Food Center. Het intercitystation Ede-Wageningen ligt op loopafstand.

Het terrein loopt van de bosrand glooiend af richting de Parklaan. Het gebouw nestelt zich met de onderste verdieping in de hoger gelegen bosrand. Zo zijn de begane grond en de verdieping maximaal met het landschap verbonden.

image alt

Zorgvuldig ontworpen, natuurinclusieve gevel

De gesloten kopgevels van het paviljoen zijn aan de buitenzijde bekleed met zwart, thermisch gemodificeerd vurenhout. Op en in deze gevels zijn nestkasten voor vogels en vleermuizen geplaatst. Een aantal mini-MIX’ers timmerde de onderkomens voor de vogels. De vogelhuisjes zijn in het zicht op de voorgevel gemonteerd. Op deze manier wordt het natuurinclusieve karakter van het gebouw extra benadrukt.

  Meer weten over MIX Architectuur
  Bekijk het woningaanbod