Interview kopers: ‘Ik ervaar hier iedere dag het vakantiegevoel’

28 juli '23

Martijn en Cécile kunnen niet wachten tot hun 2 onder 1 kapwoning in de Gelderse Stadstuin wordt opgeleverd. Sterker nog: het koppel besloot in afwachting van de sleutel van hun nieuwe huis, alvast in een huurwoning in de Veluwse Proeftuin te gaan wonen. Praktisch en een goede manier om nu al in te burgeren in hun nieuwe woonplaats. Martijn: “Hier wonen voelt al heel relaxt.”

Van de stad naar de natuur

Niet lang geleden woonden Martijn en Cécile in Amsterdam. Sinds een aantal jaar oriënteerde het stel zich op een nieuwe woonplaats. “We hadden een fijn appartement in Amsterdam. Onze reden om te verhuizen was niet dat het beter moest, maar passender bij ons leven. We zochten een woning met meer mogelijkheden om naar buiten te gaan en dicht bij het bos want we wandelen graag. De locatie was voor ons ook erg belangrijk. Toen we ons meer in Ede gingen verdiepen, kwamen we erachter dat het centraal in Nederland ligt. Het station bevindt zich om de hoek dus dat is ideaal. Steden als Utrecht en Amsterdam blijven daardoor binnen handbereik”, vertelt Martijn. Cécile vult hem aan: “We hebben geen auto en dat bevalt erg goed. In Amsterdam hadden we die niet nodig en dat hopen we hier voort te zetten. In de omgeving is ook een project met deelauto’s wat ons aanspreekt. Alle overige voorzieningen zijn ook in de buurt.”

Nieuwbouw De Gelderse Stadstuin kopers

Een atelier op de begane grond

Cécile en Martijn zijn echte natuurliefhebbers. Dat was een van de redenen waarom ze kozen voor een woning in de Gelderse Stadstuin. “We kijken straks vanuit de keuken naar bomen en lopen vanaf het terras zo de natuur in. De grote raampartijen zorgen ervoor dat de natuur constant zichtbaar is vanuit het huis”, vertelt Cécile. “De indeling van de 2 onder 1 kapwoning hebben we aangepast aan onze wensen. De keuken verplaatsen we naar de eerste verdieping en de begane grond, waar oorspronkelijk de keuken zat, wordt een atelier en werkruimte. Ik werk als zelfstandig illustrator, grafisch vormgever en kunstschilder altijd vanuit huis. Met de ruimte beneden heb ik alle mogelijkheden. En Martijn werkt ook af en toe thuis, dus straks is er ruimte genoeg voor ons beiden.”

Naast een aangepaste benedenverdieping, hebben Martijn en Cécile nog een aantal andere wijzigingen doorgevoerd. “We hebben de badkamer vergroot en het toilet verplaatst. Van twee slaapkamers is één gemaakt, waardoor we nu drie slaapkamers hebben in plaats van vier. Daarnaast moet je ook alvast nadenken over praktische dingen. Op de overloop op de bovenste verdieping zitten geen ramen, waardoor daar geen daglicht komt als alle deuren dicht zitten. We hebben er daarom voor gekozen om in twee van die deuren een glasplaat te zetten, zodat je altijd daglicht hebt op de overloop”, licht Cécile toe. Martijn: “Ook plaatsen we een eikenhouten trap in de woning. Dat vind ik echt een mooie upgrade.”

Nieuwbouw de Gelderse Stadstuin kopers

Puzzelen met de plattegrond

Cécile houdt zich graag bezig met de voorbereidingen van hun nieuwe woning. Met haar creatieve geest, ziet ze de nieuwe woning al helemaal voor zich. “Ik heb het huis ingedeeld op papier en bedacht hoe we de woning gaan gebruiken. Waar kom je bijvoorbeeld binnen. Zit daar een lichtpunt of moet je er een toevoegen? Ik heb de plattegrond van het huis naast de plattegrond van ons appartement in Amsterdam gelegd. Daarin zag ik wat vergelijkbare ruimtes qua oppervlakte, waardoor ik een goede voorstelling kon maken van de functies”, vertelt Cécile. Martijn is blij dat Cécile deze taak op zich neemt en vertrouwt haar dat volledig toe. “We zijn wat dat betreft echt twee tegenpolen. Cécile heeft de kunstacademie gedaan en een creatief inzicht. Ik vind het daarentegen heel lastig om het mij in 3D voor te stellen. Dus ik laat het graag aan Cécile over, ik ben daar relaxt in. Onze vorige woning was ook prachtig”, vertelt hij.

Tips voor toekomstige kopers

“We zijn lang bezig geweest met het voortraject. Als je de keuze maakt om te verhuizen, zorg er dan voor dat je de ‘waarom’ duidelijk hebt voor jezelf. Je koopt niet alleen een nieuw huis, je verandert je leven. Wat past bij je? Als je dat inzichtelijk hebt, kun je een goede keuze maken. Wij hadden een lijstje gemaakt met punten die we belangrijk vonden. Dichtbij het bos, een omgeving waarin we kunnen wandelen, vlakbij het station en op een centrale locatie. En dat ook nog voor de juiste prijs. Het kwam hier allemaal bij elkaar”, vertelt Martijn. Overweeg je het om naar een compleet nieuwe woonplaats te verhuizen? Dan heeft Cécile nog een goede tip: “We waren niet bekend in deze omgeving dus zijn we een paar dagen in een hotel in de buurt verbleven. We hebben veel rondgewandeld, zodat we de sfeer konden proeven. Daardoor wisten we dat het de verhuizing meer dan waard zou zijn!”

Buren gezocht

Wil jij net als Martijn en Cécile je eigen droomwoning indelen? Er staan nog enkele 2 onder 1 kapwoningen te koop in fase 2b van De Gelderse Stadstuin. Vraag direct een optie aan en wie weet woon jij straks net als Martijn en Cécile met uitzicht op het bos.

  Meer nieuws lezen
  Woningaanbod bekijken