Kom samen in het Buurtpaviljoen

4 september '23

Wonen in de Gelderse Stadstuin is wonen in een groene, gezonde leefomgeving waar biodiversiteit versterkt wordt. Auto’s zijn door hoogteverschillen zoveel mogelijk uit het zicht geplaatst. Tussen de woningen komt zelfs een buurtpaviljoen. Het paviljoen bestaat uit parkeerplekken, fietsenstalling, een gemeenschappelijke schuur en zelfs een overdekte veranda. Zo wordt er op een collectieve manier slim gebruik gemaakt van de ruimte. 

image alt

Een goede buur

In de gemeenschappelijke schuur kan bijvoorbeeld buurtgereedschap opgeslagen worden. Want zeg nou zelf, heeft iedereen een ‘eigen ladder’ nodig? Dat kun je toch perfect delen met de buren. Door de fietsenbergingen op strategische plekken neer te zetten wordt je nog eens extra gemotiveerd om de fiets te pakken. De fiets is zo gepakt en je fiets door de mooie omgeving naar je bestemming. De binnentuin is eigendom van de gemeente en die is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van deze tuin.

Verder vind je nog de overdekte veranda op de binnenplaats. Hier kun je lekker borrelen met de buren en het is natuurlijk de perfecte plek voor een buurt BBQ. Als laatst komt er nog een moestuin. Deze is eigendom door de gemeente, maar wordt beschikbaar gesteld voor de nieuwe bewoners. Het onderhoud is dan gezamenlijk voor de Vereniging van Eigenaars.

Het paviljoen is centraal tussen de woningen gesitueerd. Op deze manier is geprobeerd om het ontmoeten van elkaar zoveel mogelijk te faciliteren. Niet voor niets dat het gezegde luidt “beter een goede buur, dan een verre vriend”. 

Meer weten? Bekijk het laatste nieuws
Kom je binnenkijken? Bekijk de interieurbeelden