‘Ik werd geprikkeld door de groenstrook en het voedselbos’

26 juli '23

Annigje (70) heeft een driekamerappartement met terras gekocht in de Gelderse Stadstuin fase 1 en de bouw is al in volle gang. Ze heeft er heel veel zin in, maar het enige wat nog ontbreekt zijn haar buren. “Dus ben jij of ken jij mijn nieuwe buren? De koffie staat klaar!”

Eerst terug naar mijn roots

“Zes jaar geleden ben ik vanuit een vrijstaande woning aan de Noord-Hollandse kant van het IJsselmeer verhuisd naar een huurappartement in Heerenveen. Bijna dertig jaar had ik buiten Friesland gewoond en het was bijzonder weer terug te keren naar de omgeving waar ik geboren ben”, vertelt Annigje. “Ik zag deze woonsituatie als tijdelijk en wilde van hieruit rustig om me heen kijken naar een stek waar ik me uiteindelijk zou gaan settelen. Mijn twee dochters wonen met hun gezinnen in Gelderland, namelijk in Wageningen en Hulshorst."

"Het is voor hen best een eind rijden naar Heerenveen en andersom geldt hetzelfde. We bespraken samen dat het op de lange termijn fijn zou zijn om dichter bij elkaar te wonen. Ik hield daarom in de gaten wat er op de Veluwe aan woningen vrijkwam, maar helaas viel steeds niet het kwartje. COVID-19 vertraagde het proces ook nog eens behoorlijk. Één van mijn schoonzoons kende het WFC-project in Ede en tipte mij vorig jaar over de Gelderse Stadstuin fase 1. Dat project leek me wel wat.”

image alt

Verticale kruidentuin, voedselbos en Food Center

Een verticale kruidentuin, een groene as en een voedselbos maken deel uit van de bouwinitiatieven in de Gelderse Stadstuin. Ze spraken Annigje meteen aan. Ook verwacht ze dat de niveauverschillen tussen de diverse wooncomplexen een mooi effect aan de woonomgeving geven. Daarnaast brengt de komst van het thema attractie-centrum over voedsel reuring in de wijk. “In het project spelen voedsel en natuur een centrale rol, en toen ik meer hierover had gelezen besloot ik me als gegadigde aan te melden. Gezonde voeding en voldoende beweging maken deel uit van mijn leefstijl en hebben altijd al mijn aandacht gehad. Mijn eerste voorkeur ging dan ook uit naar appartement #002, omdat het op de begane grond aan een groenstrook en een wandelpad ligt. Verder heeft het een groot terras op het westen. Gelukkig kreeg ik dit appartement vrij snel toegewezen. Ik geniet nu al van het vooruitzicht van de warmte van de namiddagzon en hopelijk kan ik straks zelfs vanuit mijn terrasstoel de zon zien ondergaan.”

Alles is dichtbij

“Gelukkig ben ik nog vitaal. Vanuit de Gelderse Stadstuin is het naar mijn dochter in Wageningen maar acht kilometer fietsen. Vergeleken met mijn huidige woonplek in Heerenveen scheelt deze afstand enorm. Even bij elkaar aanwippen wordt nu stukken makkelijker en ik kan mijn kleinkinderen meer zien. Ook andere familieleden en enige vrienden van mij wonen in Ede en omgeving. Hen kan ik straks ook wat vaker opzoeken. Het centrum is eveneens dichtbij en supermarkten zijn op fietsafstand te bereiken”, aldus Annigje.

image alt

Mooie, groene omgeving

“Zo’n verhuizing is een heel avontuur en dat is best wel spannend. Tegelijkertijd kijk ik er naar uit mijn tuingereedschap weer tevoorschijn te halen en samen met anderen in de tuin te werken. Ook ben ik benieuwd hoe de World Food Center Experience en het voedselbos zich verder zullen ontwikkelen."

"In juni vierde ik met een vriendin een weekje vakantie op de Veluwe en hebben we op onze e-bikes de wijde omgeving verkend, We troffen een grote variatie in fiets- en wandelroutes aan, die ons door een afwisselend landschap van beekdalen, bossen en heidevelden voerden. Misschien zal ik na mijn verhuizing de weidse vergezichten van het Friese landschap wel even missen. Gelukkig krijg ik er veel moois voor terug!”, sluit Annigje af.

Ben jij of ken jij mijn nieuwe buren?

Heb je interesse in bouwnummer #001 in Gelderse Stadstuin fase 1? Vraag dan direct een optie aan. De bouw is in volle gang en als alles volgens planning verloopt, ontvang je in het derde kwartaal van 2024 de sleutel van je nieuwbouwwoning.

  Meer nieuws lezen
  Woningaanbod bekijken