Goed voorzien in De Proefmeesters

De Proefmeesters ligt op het inspirerende terrein van het World Food Center; dé hotspot voor evenementen, congressen en festivals met als gemeenschappelijke deler: voedsel. En dat midden tussen de Veluwse natuur. Rust en reuring; in beide ben je hier goed voorzien!

image alt

Food

Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij een van de supermarkten aan de Parklaan. Of fiets naar de delicatessenzaken in het centrum van Ede. En ook dicht bij huis is volop voedsel te vinden; in de eigen wijk zullen voedseltuinen komen waar je zelf kunt verbouwen. Rondom De Proefmeesters vind je straks diverse horecagelegenheden voor een lekkere lunch of diner.

Houd bovendien de evenementenkalender van het WFC in de gaten voor de lekkerste foodfestivals.

Energy

Zin om energie op te doen of juist kwijt te raken? Bewegen kan heel laagdrempelig in het natuurgebied naast de deur. Iets intensiever sporten kan ook binnen het World Food Center: de oude militaire stormbaan wordt in ere hersteld. Liever in teamverband sporten? Het rijke verenigingsleven van Ede biedt jou volop mogelijkheden, van tennis en padel tot atletiek en zwemmen.

image alt

Nature

Eigenlijk is het nog overbodig om het hier aan te halen; De Proefmeesters ligt midden in de natuur waar je heerlijk kunt ontspannen. Wandel vanuit huis direct de Sysseltse bossen in of pak de mountainbike om de Veluwe te verkennen.

Culture

Het Kröller-Müller Museum is het meest bekende museum in de buurt Ede. Het heeft onder meer een indrukwekkende beeldentuin met 160 sculpturen. Ede telt in totaal 10 musea – waaronder het Oorlogs- en Garnizoensmuseum. Maar ook als je gewoon door de stad loopt, kun je maar liefst 150 kunstwerken tegenkomen.

More

Ede is voorzien van een ziekenhuis, De Gelderse Vallei, en heeft diverse gezondheidscentra waar je terecht kunt bij de huisarts of fysiotherapeut. En ook in schoolvoorzieningen blijft Ede niet achter: 35 basisscholen (de dichtstbijzijnde op nog geen 5 minuten fietsen), 9 basisscholen, meerdere mbo’s en een hogeschool.

Antwoord niet gevonden? Neem contact op
Ook wonen in De Proefmeesters? Bekijk het aanbod