Planning De Proefmeesters

De wijk De Proefmeesters in het World Food Centre te Ede is de derde wijk die gebouwd wordt. Prachtig langs de rand van het Sysseltse bos, op fietsafstand van het centrum van Ede. Momenteel werken we hard aan de voorbereidingen van zo’n 30 woningen. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die we na elkaar in verkoop brengen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van De Proefmeesters. 

In voorbereiding

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van De Proefmeesters fase 1. Naar verwachting start de verkoop in het 3e kwartaal van 2023. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de nieuwsbrief van De Proefmeesters.

Je kunt je inmiddels aanmelden als belangstellende voor het woningtype (of meerdere) van je voorkeur. Doe dat snel! De inschrijfduur telt namelijk mee bij de toewijzing van de woningen, wanneer er meerdere kandidaten zijn voor hetzelfde bouwnummer.

image alt

Wat kun je verwachten?

  • De conceptprijzen per woningtype staan reeds op de website.
  • Binnenkort plaatsen we de bouwnummers met specificaties en prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de conceptcontracten, et cetera.
  • Zodra de verkoop start, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. Hoe dat toewijzingsproces verloopt, lees je op de pagina Toewijzing.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de locatie bouwrijp is gemaakt en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan de bouw starten. Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Wil je ons iets vragen? We staan je graag te woord
Ook wonen in De Proefmeesters? Bekijk het aanbod