Ontdek de nieuwe wijk De Proefmeesters

6 april '23

Natuur, voedsel - voor én uit de natuur - en samen op avontuur vormen de basis-ingrediënten van de wijk De Proefmeesters. Het is de derde wijk die verrijst in het World Food Center in Ede. Op een smaakvolle en natuurrijke locatie, waar de bebouwing overloopt in het Sysseltse bos en de Veluwe. Of is het juist andersom?

Voorproefje woningen

De eerste twee wijken, De Veluwse Proeftuin en De Gelderse Stadstuin, zijn erg in trek. Het fijne is dan ook, dat er nog zo’n natuurinclusieve wijk aankomt! In De Proefmeesters komen zo’n 50 woningen, van rijwoning tot vrijstaand tot bovenwoning. De verwacht start verkoop is in het derde kwartaal van 2023. Lijkt het je wat om in De Proefmeesters te wonen? Schrijf je snel in als belangstellende en ontvang als eerste een voorproefje.

Bekijk de woningen van De Proefmeesters
image alt

Connectie met de natuur

Het vele groen in en om De Proefmeesters maakt het gebied aantrekkelijk om in te leven voor zowel mens, dier als plant. Het draagt bovendien bij aan de biodiversiteit. Bomen, struiken en kruiden bieden een leef- en voedselgebied voor diersoorten als eekhoorns, konijnen, zwaluwen en vleermuizen. Deze nieuwsgierige en eigenwijze diertjes behouden we hier graag. Dit doen we onder meer door nestkasten aan de huizen op te hangen. Ook de huizen behouden hun connectie met de natuur door het gebruik van houten frames en natuurlijke materialen en kleuren.

image alt

Samen op avontuur

Door vloeiende overgangen tussen privé- en gemeenschappelijk terrein loopt de ruimte in elkaar over. In de Proefmeesters is er daarmee volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten. In de gemeenschappelijke tuin of voedseltuin bijvoorbeeld. Maak laagdrempelig een praatje met elkaar, schoffel samen het onkruid weg of wie weet organiseert iemand een buurtpicknick. Jullie leefomgeving is er helemaal op ingericht. Ontdek hoe mooi het is in De Proefmeesters en ga samen op avontuur!

Antwoord niet gevonden? Neem contact op
Ontdek De Proefmeesters Bekijk het woningaanbod