9 oktober 2020

Save the date!

Bij het World Food Center vind je sinds kort een unieke kas. Hier presenteert PuurDichtbij de allereerste banaan van Nederlandse bodem: de NederBanaan. Op vrijdag 9 oktober om 16.00 uur vindt de officiële online opening van de kas plaats. Zet de datum alvast in je agenda!

De allereerste banaan van Nederlandse bodem

23 september '20

Misschien vraag je je af: bananen uit Nederland? Daar zit een verhaal achter. De banaan zoals wij die kennen is namelijk in gevaar. Hardnekkige schimmelziekten ruïneren wereldwijd complete plantages en zijn een grote plaag voor bananenboeren. De NederBanaan van PuurDichtbij is een eerste stap op weg naar een oplossing. De plant waaraan de banaan groeit staat namelijk niet in de grond, maar in een substraat van kokosvezels. Zo zijn we schimmels te slim af.

We vertellen je graag alles over de NederBanaan

In de kas doen we samen met wetenschappers van de WUR onderzoek. De kennis die we opdoen, delen we straks met boeren over de hele wereld. De bananen met fijnproevers in heel Nederland, die waarde hechten aan producten van eigen bodem mét een goed verhaal! Op 9 oktober nemen we je graag digitaal mee de kas in en vertellen we je alles over de bijzondere NederBanaan.

  Naar website PuurDichtbij
  Meer nieuws lezen