De wijken van het World Food Center

Het gebied van het World Food Center is ongeveer 60 voetbalvelden groot. Het gedeelte waar woningbouw komt, wordt opgedeeld in diverse wijken. Van de 600 woningen die er in totaal ongeveer gaan komen, is de wijk De Veluwse Proeftuin de eerste waar woningen in verkoop komen.

Groen raamwerk

Door het World Food Center lopen twee centrale evenwijdige assen. De ene as loopt van de Mauritskazerne en het ketelhuis naar het Sysseltse bos. De andere as loopt van de toegang tot station Ede-Wageningen via de Frisokazerne en de Stingerbol naar het Sysseltse bos. Deze assen verbinden de stad met de Veluwe. Haaks op de centrale assen komen vier lanen. Bestaande waardevolle groenstructuren worden onderdeel van de assen en lanen. Zo ontstaat er een groen raamwerk met daarbinnen wijken die gefaseerd ontwikkeld en bebouwd worden.

Circa 600 woningen

Tussen het Sysseltse bos en de gebiedskern komt een woonwijk met ruimte voor circa 600 woningen. Het gaat om een mix van huizen met een eigen of gedeelde tuin en appartementen. Aan de kant van het bos komt de Veluwenatuur tussen de huizen door. Dichter bij het hart hebben de wijken juist een meer stedelijk karakter.

image alt

De Proefmeesters

De wijk De Proefmeesters in het World Food Center te Ede is de derde wijk die gebouwd wordt. Prachtig langs de rand van het Sysseltse bos en op fietsafstand van het centrum van Ede. Het woningaanbod in De Proefmeesters is zeer divers. Er komt een mix aan woningtypen, van vrijstaande woning tot bovenwoning.

De Proefmeesters
image alt

De Veluwse Proeftuin

De Veluwse Proeftuin staat voor luxe wonen op een bescheiden, pure manier. De Veluwe wordt de wijk ingetrokken en door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren voegen de huizen en appartementen zich in het landschap. Hier wonen is puur genieten. Zie jij jezelf al zitten in de gemeenschappelijke tuin?

De Veluwse Proeftuin
image alt

De Gelderse Stadstuin

Samen genieten met voedsel in de hoofdrol, dat is wonen in de Gelderse Stadstuin. Hier kook jij een heerlijk diner voor de buren in de gemeenschappelijke woonkamer met keuken of drink je een drankje op het terras onder de begroeide pergola. En natuurlijk voel je je helemaal thuis in jouw nieuwe appartement waar je volop geniet van de natuur om je heen.

De Gelderse Stadstuin
Heb je een vraag? Wij staan je graag te woord
Klaar voor de toekomst Alles over de duurzaamheid van het WFC