Bereikbaarheid World Food Center

Het World Food Center is door de centrale ligging goed bereikbaar. Met de auto maar ook zeker met het Openbaar Vervoer.

image alt

Werk, etentje, sporten of museumbezoek?

Met de (elektrische) auto rijdt je via de Klinkenbergerweg zo de A30 of de A12 op, bijvoorbeeld om familie in de Randstad te bezoeken. Of pak de auto richting het Kröller-Müller Museum voor een leuk dagje uit met het hele gezin. Wil je een dagje winkelen in een andere stad? Binnen een half uur rijden sta je in hartje Amersfoort of Arnhem.

Maar eigenlijk is alles in Ede ook wel met de fiets te doen. Zo ben je in 8 minuten fietsen in het centrum van Ede waar je tal van winkels en leuke restaurantjes vindt. Ga je liever met het openbaar vervoer? Ook dan zit je hier op een toplocatie! 

image alt

NS Station op loopafstand

Direct naast het World Food Center ligt Station Ede-Wageningen. Dit station wordt compleet vernieuwd. Onder de naam Spoorzone Ede werken ProRail, gemeente Ede-Wageningen en NS Stations samen aan een nieuw station Ede-Wageningen. Een toegankelijk en goed bereikbaar station met moderne voorzieningen voor de reizigers en meer intercitytreinen per uur. Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt in 2024 in gebruik genomen. Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt gebouwd naast het oude station. Het oude station blijft dus gewoon te gebruiken tijdens de werkzaamheden. Daarna wordt het gesloopt.

Ook het omliggende gebied wordt flink aangepakt. Er komt een P+R met ruim 500 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met ongeveer 1.800 plaatsen. Daarnaast maakt de gemeente een bewaakte stalling voor ongeveer 6.000 fietsen.

Een vraag? Neem gerust contact met ons op
Wat is er te doen? Bekijk de voorzieningen