Voorzieningen World Food Center

Wanneer je je oriënteert op een nieuwe leefomgeving, wil je natuurlijk weten of je voor de voorzieningen die voor jou belangrijk zijn, niet al te ver hoeft te reizen. Hoe zit dat met het World Food Center? We hebben een aantal voorzieningen voor je in kaart gebracht.

image alt

World Food Center leeft al volop

Het spreekt voor zich dat als je hier straks woont, je voor een avondje genieten de wijk niet uit hoeft. Op het gebied van Food zit je hier op de eerste rang. Maar ook voor je dagelijkse boodschappen hoef je niet ver. Je fietst in een paar minuten naar de Parklaan waar je onder andere een Jumbo en een Lidl vindt. Met 10 minuten fietsen ben je ook in hartje Ede waar je onder andere een theater, poppodium en een klassieke concertzaal vindt. Iets buiten het centrum vind je ook een openluchttheater en een grote bioscoop.

Daarnaast ontpopt World Food Center zich tot hotspot voor evenementen, congressen en festivals. Van food festivals zoals bijvoorbeeld Food Unplugged (zie foto @Foodinspiration) tot sportieve evenementen. Er is altijd wel wat te beleven op het World Food Center! En wist je dat er een bananenkas is in de wijk? Hier wordt de Nederbanaan gekweekt. De meest duurzame banaan van Nederland! En ook Zwarte Koffie, Vegger, Rival Foods en Smook en Smaak zijn al te vinden op dit bijzonder plekje aan de Veluwe. Ze geven World Food Center haar innovatieve karakter. 


Energie opdoen… of juist kwijt raken!

Sporten kan in Ede volop, er is een rijk verenigingsleven. Op 5-15 minuten fietsen vind je bijvoorbeeld diverse tennis- squash- of andere sportclubs. Daarbij biedt het World Food Center ook zijn eigen ruimte voor een sportieve work-out, want de oude militaire stormbaan wordt in ere hersteld.

Ede staat bekend om haar natuurgebieden met talloze wandel-, fiets en ruiterroutes. Met De Veluwe in je achtertuin is het natuurlijk het allerfijnst om hier je energie op te doen… of juist kwijt te raken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige mountainbikeroute achter de wijk in het bos? Of ga lekker wandelen, bootcampen of hardlopen.

Een vraag? Wij staan je graag te woord
De omgeving? Ede uitgelicht