De World Food Experience als katalysator

20 december '22

In het World Food Center komt alles over duurzame en gezonde voeding samen. De menging van wonen, werken en ondernemen zorgt voor een kruisbestuiving tussen de bedrijven, organisaties, bewoners en bezoekers van dit gebied. Een gebied als het World Food Center heeft een katalysator nodig. Een trekker voor dit specifieke gebied. Zo ontstond het idee voor de World Food Experience! Wat dat inhoudt? Lees gauw verder...

image alt

Besturen is vooruitkijken

Het nemen van besluiten en deze uitvoeren kost veel tijd. Zo kan gebiedsontwikkeling soms tientallen jaren beslaan. In de dynamische wereld waarin we leven is het niet altijd mogelijk om direct een strakke koers te bepalen. Maar richting geven? Dat kan wél! Sterker nog; de juiste richting hebben is essentieel. Wanneer we naar andere Nederlandse steden kijken, zien we dat specialisatie een bewezen strategie voor de toekomst is. Rotterdam zet in op de haven en Nijmegen op haar ziekenhuis en universiteit. Wat bij Ede past? Voedsel, natuurlijk! Denk aan het forse aantal in voedsel gespecialiseerde bedrijven en de universiteit van Wageningen, wereldwijd bekend om haar baanbrekend onderzoek op dit gebied. Dit thema zal de motor worden voor een gezonde economische ontwikkeling in Ede. Nu én in de toekomst.

image alt

De katalysator van het World Food Center

Het World Food Center wordt niet alleen een levendig stadsdeel. Ook heeft het als doel om dé food ontmoetingsplek voor mensen, bedrijven, kennisinstellingen en overheden te worden. Om dit proces te versnellen en het beoogde doel meer daadkracht bij te zetten is een katalysator nodig. Zo ontstond het idee voor de World Food Experience. De World Food Experience wordt een thema-attractie over voedsel die vanaf 2024 bezoekers meeneemt op een persoonlijk voedselavontuur. Zo worden zij spelenderwijs bewust van alle aspecten rond ons eten en van de consequenties die samenhangen met de keuze van het dagelijkse eten. Bij de ontwikkeling van de Experience zijn tal van organisaties betrokken; uit het bedrijfsleven, de overheid, wetenschap en onderwijs. Deze doe-, ruik-, proef-, ervaar- én beleefplek zal zo fungeren als een krachtige trekker voor het gehele World Food Center!

Iets vragen? Neem contact op
Ook hier wonen? Bekijk het aanbod