TV-kok Pierre Wind kookt op WFC-terrein

7 juli '22

Het World Food Center wordt een inspirerend nieuw stadsdeel waar je op een ontspannen manier kunt wonen, werken én beleven. Een plek waar, hoe kan het ook anders in 'foodcity' Ede, voedsel centraal staat. Tijdens de Food & Fun Street Fair op 9 juli op het WFC-terrein mag een bekende kok dan ook eigenlijk niet ontbreken. Niemand minder dan Pierre Wind komt koken met producten uit de regio én houdt speciaal voor de kinderen 2 knotsgekke kookworkshops. Ben je er bij?

image alt

Gerechten met producten uit de regio

De Food & Fun Street Fair vindt plaats in en achter de Mauritskazerne op het World Food Center-terrein. Vanaf 10.00 uur kookt de populaire TV-kok Pierre Wind elk uur de lekkerste gerechten met producten van boeren uit de regio. Daarbij laat hij ook zien hoe makkelijk het is om te koken met restjes, om voedselverspilling tegen te gaan. Om 12.00 en 14.00 uur houdt hij 2 speciale kinderkookworkshops. De toegang tot de streekmarkt én de workshops zijn gratis.

Muziek en kinderactiviteiten

Naast de workshops van Pierre Wind, is er nog veel meer te beleven tijdens de gratis streekmarkt op het WFC-terrein. Van 10.00 tot 16.00 uur vind je er een breed aanbod aan producten van lokale boeren, start-ups en producenten. Proef het bananenbier gemaakt van de enige echte Edese Neder Banaan en neem een kijkje in de kas, of bezichtig de historische Mauritskazerne. Ondertussen kun je genieten van lekkere muziek, gezelligheid en kinderactiviteiten. De Food & Fun Street Fair is een initiatief van de Mauritskazerne, gemeente Ede en World Food Center.

Meer lezen over het World Food Center Naar het nieuwsoverzicht
Nieuwe fase in voorbereiding Bekijk het aanbod in Gelderse Stadstuin