World Food Center genomineerd voor SKG Publieksprijs. Stem mee!

7 maart '24

World Food Center maakt kans op de SKG Publieksprijs 2024! Deze prijs wordt op 28 maart tijdens het SKG Jaarcongres uitgereikt aan een duurzame gebiedsontwikkeling die als voorbeeld dient voor soortgelijke opgaven in Nederland. 

image alt

Wonen in én met de natuur

Voor de transformatie van dit voormalige kazerneterrein is zwaar ingezet op duurzaamheid. De ongeveer 800 bijna energieneutrale woningen worden gebouwd met natuurinclusieve materialen en gaan zo op in de groene omgeving. Groene daken, groene gevels en op het gebied afgestemde beplanting bevorderen de klimaatadaptatie en versterken de biodiversiteit. En bewoners worden op allerlei manieren gestimuleerd duurzaam te wonen en leven. Bijzonder is het ontwerp voor sociale cohesie; met gemeenschappelijke (kook)voorzieningen zoals gezamenlijke woonkamers compleet ingericht met keuken, daktuinen en een voedselbos voor de teelt van groente en fruit. World Food Center wil laten zien dat wonen in en met de natuur kan.

Stem nu!

De SKG Publieksprijs zijn bedoeld voor gebiedsontwikkelingen met een duurzame, integrerende visie. Tijdens het SKG Jaarcongres op 28 maart 2024 wordt de SKG Publieksprijs uitgereikt, waarvan de winnaar wordt bepaald door een online stemming. Alle genomineerden voor de SKG Publieksprijs 2024 maken begin volgend jaar ook kans op de SKG Award 2025. De winnaar van deze award (SKG Award 2025) wordt door een vakkundige jury aangewezen.

Via onderstaande link kan je op World Food Center stemmen, en ons helpen aan de publieksprijs met bijbehorende eer! 

Stemmen op World Food Center
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Ook hier wonen? Bekijk woningaanbod